maandag 14 november 2011

Broderie Perse


Dit is een detail van een antieke Nederlandse quilt, die te zien was in St. Marie aux Mines. Hij komt uit de collectie van het Openlucht Museum in Arnhem. Ik vind het zó mooi!


Voor de Burnt quilt moet ik een aantal blokken vullen met applicatie. Ik heb overwogen om er Toile de Jouy voor te gebruiken, omdat het van die leuke afbeeldingen heeft én toch ook een stuk sneller gaat. Toch heb ik eerst een oefenblokje Broderie Perse gemaakt, om te zien hoe ik dat zou vinden. Veel gelegenheid om langer te dubben heb ik niet...Annelies heeft namelijk het bewuste stuk Toile de Jouy verkocht, haha! Ik zal er dus aan moeten geloven. Maar om het zo mooi als op de antieke quilt te krijgen...oef, dat wordt nog even oefenen!


een hoek ster - heeft nog geen strijkbout gezien


de tien halve sterren komen langs het panel


The quilt on top with Broderie Perse is an antique quilt from the Open Air Museum in Arnheim. For the Burnt Quilt I need to make a couple of blocks with appliqué. I was hesitating...shall I use Toile de Jouy, because I like the pictures so much or shall I make Broderie Perse..I made a little block just to excersize and see what I would think of it. But..no hesitating anymore, because Annelies has sold the piece of Toile de Jouy that I wanted to use, haha! No escape..! I finished the half stars that will come besides the panel, and one of the corner stars. 

9 opmerkingen:

Annelies zei

Je zult zien dat hij met broderie perse echt veel mooier wordt !

baukje zei

Prachtig gedaan hoor. Ik heb het nog nooit geprobeerd, je moet wel erg netjes werken denk ik.

Else zei

Het gaat je lukken, ik ken je je bent niet voor 1 gat te vangen!! Het geheel ziet er leuk uit, en nu Annelies het Toile heeft verkocht, gewoon doorprikken (lol) Fijne dag en tot morgen, knuffel Else

neeftje zei

wat een mooie vogel! gaat helemaal goed komen! groetjes

Martine zei

Mooi dat oudje en je moet er vooral van een afstand naar kijken.

Guusje, zei

Wat mooi die broderie perse, prachtig zelfs. En je kunt het dat weet ik zeker. Het maakt hem wel helemaal af.

betty prins zei

Ja, het is even wennen, die brdoderie persé, maar wel een mooi effect je vogel. ik moet ook nodig verder met Phebe en Sarah Morrell...

gerda zei

bij die antieke ..wat een rand hé!!...op afstand heb je heel niet in de gaten dat het broderie perse is....
Je vogel ziet er mooi uit..een hele klus maar wat zal het mooi staan...
werk ze vandaag..
(ik hoop dat de treinen rijden...tussen Brummen en Zutphen een half uur vertraging terwijl ik er 10 min met de trein over doe..haha en met de fiets een half uurtje)

Marianne zei

Super in een woord gezegd. Het gaat je zeker lukken!