zondag 6 november 2011

Het Zwanenmeer - Swan LakeVoor mijn verjaardag (alweer een poos geleden) kreeg ik van mijn DD's kaartjes voor deze voorstelling om met z'n drietjes naar toe te gaan. Ik was nog nooit eerder naar een balletvoorstelling geweest. Ze hebben meteen maar een topstuk uitgekozen! Vooraf lazen we dat de voorstelling 3 uur en 20 minuten duurt - dat leek ons een hele zit. Nu zitten er twee pauzes in maar afgezien daarvan is het omgevlogen. Wat een schoonheid!! Ik heb geloof ik nog nooit zoiets moois gezien. Het decor, de kostuums, de muziek en vooral de dansers. Anna Tsygankova (van de foto) danste de rol van Odette/Odile en ze was geweldig.
Na afloop van de voorstelling - en de staande ovatie van zéker 10 minuten!!! - werden in de foyer de spitzen van de danseressen verkocht. Sommigen verslijten drie paar op één avond! De opbrengst komt ten goede aan het gezelschap. Ik vind het een leuk aandenken aan deze bijzondere avond.

My DD's gave me tickets for my birthday to visit this ballet with the three of us. I had never been to a ballet before, and they picked out one of the best! We knew that it was going to last 3 hours and 20 minutes and we thought that that is quite long. But it was over before we knew it. I have never seen something so beautiful in my life. The stage, music, costumes and ofcourse the dancers..it was incredible. Anna Tsygankova was the leading dancer and she was fantastic. 
After the show - and standing ovation for at least ten minutes! - the spitzen were sold in the foyer to have some extra money for the dance company. It is a nice souvenir of this special evening.

10 opmerkingen:

Annelies zei

Het Zwanenmeer heb ik volgens mij in 1990 gezien. Een prachtig ballet. Wat een leuk aandenken !!

Guusje, zei

Wat een mooi aandenken en wat mooi dat je het een keer in het echt hebt gezien het lijkt mij ook een hele belevenis.

Ieke zei

Ik zou ook zo graag een keer naar het ballet willen. Dat klinkt als een mooie avond die je gehad hebt.

wilma zei

Ik ga aanstaande donderdag! ben nu nog enthousiaster als daarvoor, wist alleen niet dat het zo lang duurt! maar ik verheug me erop! groeten wilma nooij

Elsbeth zei

@ Wilma, heel veel plezier, ik vond het echt fan-tás-tisch! En Ieke: ze hebben nog een heel tournee programma door Nederland. Misschien zijn er nog kaarten verkrijgbaar?

Quilt it and Dotty www.quilt-it.nl zei

Ik had je zo ook wel een paar versleten spitsen kado willen doen hahahaha. Mooi ballet he? Ik heb ooit le petit Cygnes gedaan, maar dat trekken mijn beetjes nu niet meer!

Else zei

Oh wat gaaf! En wat een leuk aandenken. Fijne avond, knuffel Else

sylvia zei

ja, wat is dat mooi, he?! Het is voor mij alweer een tijdje geleden, maar ik herinner het me nog goed!!! En wat een leuke herinnering, die spitzen!! Drie paar op één avond, hoe is het mogelijk......

Berbel zei

Dat was vast een top avond, leuk dat je die spitzen hebt gekocht.
Groetjes Berbel

Anoniem zei

Was het een voorstelling in de Stopera? Feest is dat. En een balletvoorstelling heeft altijd net een beetje extra. De combinatie van muziek, dans en kostuums. Genieten.
Weet je trouwens dat die spitzen voor de voorstelling min of meer kapot worden geslagen, dan dansen ze beter.
Groeten,
Anneke SK