zondag 16 december 2012

Aangehaakt / hooked

Ja, ik geef het nu maar openlijk toe...naast mijn passie voor lapjes en alles wat daar mee te maken heeft is er een sluimerende oude liefde ontwaakt: haken. En breien eigenlijk ook. Vroeger haakte ik met mijn oma zaliger, een heerlijk mens. Ze leerde me gordijntjes haken en heeft zelf, tot dat ze stierf op haar 90e ,de wereld aan elkaar gehaakt en gebreid. Ik erfde van haar dit hoesje voor haaknaalden. Ik heb, net als zij, ontz├ęttend veel gebreid, maar een brei-arm maakte daar een eind aan. Nog steeds heb ik daar snel last van als ik de pennen weer oppak. Maar haken gaat prima!
deze gordijntjes vond ik op het blog van Hobbyloes en komt uit een boekje met patroontjesNa de twee herfstkollen, was er nog een derde 'kind' aan de beurt en zij wil graag een kol van dik, ruig garen. Het gratis patroon haalde ik van deze site..ohhh wat smullen toch!


Thuis is het vooral quilten aan projectX - maar in de trein pak ik deze!

Yes, I admit, besides quilting and my passion for fabrics, this old love came back to life again. I used  to crochet with my grandmother. She was a lovely person. She taught me how to make curtains and until she died she was knitting and crocheting all day long. I inherited her needles in this case..I used to knit as well, until my arm was injured. It still is a weak spot, as soon as I start knitting again I feel my arm. But...crocheting is fine!
After making two scarfs, there is a third 'child' who wants a scarf and she wanted this thick material. At home I am quilting on projectX - but this is my train-project!

9 opmerkingen:

Berna zei

Oooooooh die gordijntjes heb ik destijds voor mijn hele huis gehaakt. En voor het huis van mijn moeder en voor een zusje. Wat een hype toen he? En het komt allemaal weer terug. Wat leuk! Ook leuk dat je er herinneringen aan hebt met je oma.
Fijne avond.

Annelies zei

Ja, ook ik heb die gordijntjes ooit gemaakt. Ik weet hoe mooi je haakwerk is, dus ga vooral verder.

Anoniem zei

OOOOH , ik heb je haakwerk gezien !
Prachtig,de grijsblauwe wol , en jouw haakwerk
is geweldig mooi, het is zo goed gehaakt de
kol van ruig , dik garen, ik vind het
*v*a*k*w*e*r*k* , en droom van zo'n kol !!!

Veel ' haak' groetjes,
Margot

Guusje, zei

O wat leuk om zulke gordijnen te zien, voor mijn tante haakte ik ook gordijnen. Vroeger deed ik net als jij heel veel breien en haken. Leuk om het weer te zien. Demcol wordt mooi.

betty prins zei

Zo leuk de gordijntjes, ik haakte ze niet zelf maar erfde wel een aantal haakboekjes met speciaal dit soort haakpatromem. Ik ben ook weer helemaal aan de brei en haak, maar vooral voor de kleintjes. Een mooie afwisseling met het quilten van Jane! Het gaat met haar de goede kant op, ik volg Annelies op de voet..
Ben jij donderdag in de winkel?

Auckje zei

Prachtig haakwerk maar ik gruwel van die gordijntjes! Geen kritiek op haakwerk want ik vind dat bijzonder knap. Heb jij onderstaand blog gelezen? Zo'n leuke gehaakte krans! Volgens mij kan jij dat zo maken!
http://attic24.typepad.com/weblog/
Heb je weleens van die rondbreinaalden geprobeerd? Volgens mij belast je daarmee je schouders en ellebogen nauwelijks. Je kunt ze, als je wilt, ook gewoon als normale breinaalden gebruiken.
En die sjaal of col wordt prachtig! Mooie kleur!
Groet, Auckje

ria zei

Ja ook ik heb 28 jaar terug dit gordijn gehaakt voor mijn hele huis toen.
Vind het nog altijd een heel leuk patroon.

ria vogelzang zei

Wat leuk om te lezen dat iedereen die gordijntjes ook haakte!! Ik natuurlijk ook!!!! LOL!
En dat haaknaalden-etuitje.......; heb ik ook! Gekregen van de Ariadne toen ik lid werd...... en ik gebruik het nog steeds!
Leuk om te lezen zeg!! Geniet ze!
Fijne maandag!

marion zei

de gordijntjes om verliefd op te worden. En een heerlijk project voor in de trein