zaterdag 12 maart 2016

Jong geleerd....

Het was me het weekje wel! We snijden en naaien ons een hoedje aan de charmpacks, naaldenboekjes en duimmuizen - wellicht saai voor de lezer, maar voor ons geenszins! Ondanks het feit dat het veel hetzelfde werk is, vinden we het een reuze eer om het te mogen doen. 
Intussen verzorgen we ook de winkel, de komende workshops van Marg Sampson George en Brigitte Giblin (yeah!!) en de verzending van de Mystery. Lekker druk!

's Avonds werk ik aan Discovery deel 2 - ook een feestje! Het Youtube fimpje van Quiltmania waarin Petra het tweede deel presenteert is zó leuk, met stukjes Amsterdam en de winkel..ook als je niet meedoet met de Mystery leuk om te zien!

Maar dat niet alleen...de 'kinders' hebben me gevraagd een 'thuiscursus' te geven. Voor het gemak geef ik ze mijn beginnerscursus zoals ik die in de winkel geef, echt leuk. Ik geef toe, de indoctrinatie heeft éven geduurd (beide dochters zijn tegen de 30 jaar) maar het is dan toch gelukt :-) - en ineens willen ze álles weten. Samen met (stief)zoonlief + vriend hebben ze er zo'n lol in! 
Ik trek ze mijn wereld binnen en ineens gaan de gesprekken over kleuren, contrast, symmetrie en dat soort zaken. 
En er is geen onderscheid tussen jong en oud wat enthousiasme betreft: 'laat eens kijken, welke lapjes heb jij' - heel grappig om te zien. 
En ze maken vorderingen:
 Ik vind het vooral leuk om te zien hoe de klassieke blokken door 'de jeugd' worden benaderd. Wie ziet de Ohio Star en Churn Dash terug in deze blokken?

DD maakte al wel een quilt, voor haar nieuwe neefje, maar wil toch de kneepjes van het vak leren.


De uiltjes haalde ze van internet en tekende ze na. Ieder uiltje is geappliqueerd met de festonsteek. 
Ze koos zelf de stoffen bij elkaar.

Tot besluit nog een leuk feitje: naast een patroon in de Simply Vintage (Montmartre) is er in de Quiltmania nóg een patroon van mijn hand gepubliceerd 'Whimsical Wedges'. Wow...Een mens zou er verlegen van worden, té leuk!6 opmerkingen:

Guusje, zei

Wat leuk dat je kids ook alles van quilten willen weten. De eerste quilt van je dd is erg leuk en mooi geworden. En wat geweldig om twee maal gepubliceerd te zijn gefeliciteerd hiermee.

Karen zei

The owl quilt is sweet as can be.

Annelies zei

Lijkt me geweldig om aan je kinderen les te geven ! Wat leuk dat je patronen in de Simply Vintage en Quiltmania staan.

marianne zei

Is alleen maar groot compliment voor jou als je in de magazine`s staat.
En beiden quilts zijn zo MOOI !!!
En de uiltjesquilt...zo lief :-)))

Else zei

Gaaf dat je kids de kneepjes van het quilten van jou willen leren! Och wat een leuk uilenquiltje van je dochter en dan ook nog met je eigenste quilt de wijde quiltwereld in TOP. Geniet ze, zwaaizwaai

Marina Brito de Campos zei

Ongeacht leeftijd, de mens heeft behoefte zich te uiten door middel van expressie! En als het zo dichtbij is, kan besmetting zo maar gebeuren!