vrijdag 4 maart 2016

29 februari

Eén keer in de vier jaar kunnen wij onze trouwdag vieren (moet je maar niet op schrikkeldag trouwen ;-)) - extra leuk om er dan een feestje van te maken. Al tijden stond een bezoek aan het Rijksmuseum voor deze speciale dag op ons lijstje - nog niks wetende van 'Catwalks', charmpacks en andere zaken! 
Dus togen wij - met het vizier vooral op de 'eregalerij' - naar het Rijks. Maandagochtend, na een nachtje hotel op de P.C., rolden we het museum in...lekker rustig - tot een uur of 11 dan...

Het is toch heel wat om de "Nachtwacht" te zien - in dezelfde rij met de schilderijen van o.a.Vermeer - en je bewust te zijn van de enorme geschiedenis die daar bij elkaar hangt. 
Maar tot onze verbazing...waren we eigenlijk veel meer onder de indruk van het schilderij dat náást de "Nachtwacht" hangt. Ook een schuttersstuk, door Van der Helst (die ik eerlijk gezegd vooral ken van de straatnamen)...7 1/2 meter (!!) lang en allemachtig..wat een details! 
De compositie mag dan misschien wat stijver zijn - Rembrandt was daar vernieuwend in voor zijn tijd - maar als je er naar kijkt wil je de stof áánraken, je voelt bijna de ribbels van het gouddraad (misschien is dat vooral als je geïnteresseerd bent in textiel??). Ongelofelijk...wat knap.


Een bezoek aan de poppenhuizen mocht ook niet ontbreken - ook een lust voor het oog! 
Ik ben momenteel het boek 'Het huis in de Gouden bocht' aan het lezen, over het poppenhuis van Petronella Oortman - en dan spreekt dit nog meer tot de verbeelding. 
Te weten dat ieder onderdeel met de hand gemaakt is, van het materiaal waar het originele stuk ook van gemaakt is, en dat een paar honderd jaar geleden...

En die vaasjes mochten wel mee naar huis...hmm...helaas niet gelukt...

Inmiddels weer thuis is het even flink doorwerken aan deel 2 van de Quiltmania 'blok van de maand Mystery' 'Discovery' - die moet (nou ja, dat wil ik dan graag..) natuurlijk in de winkel hangen als de Quiltmania uitkomt. 
Nog heel even geduld! Ik mag een héél klein stukje laten zien:


En deze is er al wel heel snel: de Simply Vintage, met daarin de 'Montmartre'! Hoe leuk, begonnen met 'oude' lapjes, gekregen van Willemke uit Parijs. Sommige stofjes waren wat dik waardoor ik besloot de stof achter de applicatie weg te knippen..en ineens kreeg ik het idee die te hergebruiken in dezelfde quilt.
 'Inspiratie...adem van de geest' - zong Mathilde Santing - en zo gaat het ook. Van het één rol je in het ander.
De vormgeving is altijd om van te smullen en ik vind het dan ook een eer dat m'n patroon er in mag staan!.


2 opmerkingen:

Marina Brito de Campos zei

Leuk boek! Ik heb het van de winter in een adem uitgelezen!

newhouses zei

Leuk Elsbeth dat je een patroon hebt in de Simply Vintage, daar gaat weer mijn goede voornemen om te stoppen met de Simply Vintage te kopen.