donderdag 19 september 2013

St.Marie-aux-Mines, deel 2

Het jaarlijkse patchwork evenement in de Elzas wordt gehouden in St. Marie-aux-Mines. In vier dorpen zijn er tentoonstellingen, modern en traditioneel. In de scholen, de kerkjes, de gymzalen en het theater van St. Marie, overal is er vanalles te zien. Een pendelbus rijdt je gratis rond. Daarnaast is er op een fabrieksterrein in st. Marie een enorme hoeveelheid winkeltjes uit heel Europa (en een paar uit Amerika). Rond de 20.000 bezoekers komen elk jaar naar de Zilvervallei om te genieten van dit gebeuren. Volgend jaar wordt het voor de 20e keer georganiseerd!
Voor mij is het geweldig om mee te mogen. We zien natuurlijk niet alles, daar is geen tijd voor, maar om er deel van uit te mogen maken is een feestje.
Dit keer was er o.a. een tentoonstelling van quilts uit de collectie van Jonathan Holstein, een verzamelaar van antieke quilts uit Amerika. Van zijn quilts is in de jaren '70 in het Stedelijk Museum in Amsterdam een tentoonstelling geweest, waardoor het quilten in Nederland weer tot bloei is gekomen!The annual event in Alsace is next year to be held for the 20th time. In four villages expositions are held, both modern and traditional, in schools and other buildings. In St. Marie-aux-Mines about 100 stallholders from all over Europe (and USA) are to present there goods. For me it is very special to be there. Ofcourse we are not able to see everything, but to be a part of it is a great pleasure. 
This year we saw the quilts from the Jonathan Holstein collection. Some quilts of his collection were displayed in the 'Stedelijk Museum' in Amsterdam in the seventies and that started a whole new era for quilting in the Netherlands!

5 opmerkingen:

Annelies zei

Kunnen we niet weer eens lobbyen bij het Stedelijk ?

Sis Voorn zei

Bedankt voor de leuke berichtjes !
En een tweede keer bedankt ... want ik heb gisteren een heeeeel leuk vlopje ontvangen !!!

marion zei

lijkt me weer eens tijd voor het stedelijk......kan ik meteen bij een heel leuk winkeltje langs......met heel leuk personeel :):):)

Phyllis zei

Heerlijk die foto's van antiek quilts, dank!

betty prins zei

Heerlijk toch al die (foto's van) quilts! Wij zijn net terug uit het franse en ik bruis van de plannen!!!
Onderweg naar huis (6,5 uur rijden) had ik tijd genoeg om te dromen over nieuwe quilts..