zondag 22 september 2013

Kijk nou - look!

Op een blog zag ik een foto van deze quilt, gemaakt op de Algemene Tentoonstelling in Alkmaar. Wat leuk, dat de 'Clafoutis' misschien wel ter inspiratie heeft mogen dienen (zie foto hiernaast). Zo'n blok als de 'Lady of the Lake' is al een oud blok, waar niemand rechten op kan doen laten gelden, en met een andere rand ziet hij er nét een beetje anders uit, helemaal goed. Ik ben niet in Alkmaar geweest dus heb hem niet gezien en weet niet wie de maker is...maar leuk is het!

On a blog I saw a picture of this quilt, made on the annual Quilters' guild exhibition. Very nice to see that the 'Clafoutis' may have served as inspiration (see mine on the left). A block like 'Lady of the Lake' is already old so nobody can claim the rights, and with a different border it doesn't look the same. Great!
I haven't been in Alkmaar so I don't know who made it..but great it is!

4 opmerkingen:

KijkDaarIs zei

Lijkt er inderdaad veel op!!!

quilting Jeannet zei

Fijn dat je het zo ziet Elsbeth, want zo is het inderdaad, op oude blokken kunnen geen rechten geclaimd worden, ik heb het net ook weer meegemaakt met mijn dresdenplate, dat iemand meende het alleenrecht er op te hebben. jammer. Eigenlijk is alles al ooit een keer gemaakt.

Marina Brito de Campos zei

Dag Elsbeth,

Ik heb de quilt even opgezocht in het tentoonstellingsboekje. Hij heet Love is.........
Liefde is ...... op verzoek een quilt maken van mooie Hollandse stoffen. De maakster is Ada Hooijberg-Tump uit Edam.
Toen ik hem zag, dacht ik ook meteen aan de Clafoutis quilt.

Groet, Marina.

Annelies zei

Als ik hem zie denk ik meteen aan de Clafoutis. Die van jou vind ik overigens aparter en met meer durf, maar dat is een kwestie van smaak.