dinsdag 19 november 2013

Quiltraam - quilting frame

Nieuw in mijn 'theater': het quiltraam! Al een hele tijd is dat een wens van mij: mooi machinaal quilten. Ik vind het niet altijd mooi en van toepassing, maar sinds ik de quilts van o.a. Claudia Pfeil, Di Ford (gequilt door Helen Hays) en Margaret Mew heb gezien...dat vind ik werkelijk geweldig. Ik kan het redelijk op de machine, maar krijg snel last van nek en schouders. 

En met een paar tops 'in de wacht' is dit hopelijk dé oplossing voor mij. 
Ik ben er mee aan de slag gegaan en ik heb bij wijze van proef een kinderquiltje op de rollen gezet. Het valt niet mee, in het begin ging het voor geen meter...maar nu hij af is heb ik al geconcludeerd dat Bob er geen problemen mee zal hebben :-)! Ik struin het internet af voor leuke 'continuous lines' en heb bij Pinterest een geweldig 'bord' gevonden. Ik kan niet wachten om me op de volgende quilt uit te gaan leven!New in my 'theatre': the quilting frame. For a long time it has been my wish and since I saw the quilts from Claudia Pfeil, Di Ford (quilted by Helen Hays) and Margaret Mew I think it is great to be able to quilt like that. I have been quilting on my machine - but it is painful for my neck and shoulders. So, with a few tops on a pile, I hope this is the solution. 
I started with a childrens' quilt - and in the beginning it was really difficult. But now that it is finished I think Bob will have no troubles with it. 
I am browsing the internet for patterns and tips and found some inspiring things on Pinterest. I can't wait to start the next project..!

7 opmerkingen:

Judith zei

Heel veel plezier van je quiltraam!

Marina Brito de Campos zei

Wat leuk om je "in aktie" te zien!
Veelsucces en veel plezier!
Marina.

Marina Brito de Campos zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Rennie zei

Lijkt me best wel moeilijk om met zo' n quiltraam te werken. Succes!

KijkDaarIs zei

OHH jeetje...wat... ziet dat er ingewikkeld uit..;0)
Heerlijk hé dat je het nu eindelijk kan gebruiken.....
Fijne dag...

betty prins zei

Het wordt steeds spannender.., maar wat goed van je! Ik vind ook zeker niet alle machinaal gequilt mooi en als je er dan een andere manier voor kan vinden met beter resultaat, super!

zipjezopje zei

Elsbeth op deze website worden leuke patronen stap voor stap uitgelegd http://theinboxjaunt.com/ veel plezier! Ik zet op mijn weblog ook vaak een uitleg, klik maar bovenaan op tutorials.