maandag 1 september 2014

TOP dag en meer!

dit is één van mijn favoriete tops van Willemke Vidinic door de stof die ze gebruikt heeft in de 'setting triangles' : een knalblauwe drukke stof met een Japans achtig motief. 

Ik zit nóg bij te komen van de TOP dag met Will in de winkel gisteren, dát was echt top! 
Ik heb al eerder haar quilts geblogd( kijk bij februari 2014) en het was voor mij een feest iedereen (en Will niet in het minst!) zo te zien genieten. Vooral de stofkeuze van Will in haar quilts en haar eigen commentaar 'niet zo moeilijk doen hoor' en 'ik leg wat lappen op de grond en dan zie ik of het wat wordt' was wat velen aansprak. Missie geslaagd :-)! 
Door te kijken naar quilts van anderen leer je veel. Welke kleuren gebruikt iemand, welke verhoudingen zijn toegepast in een quilt, welke dessins werken wel of niet. Will gebruikt stoffen en maakt combinaties die op het eerste gezicht wonderlijk zijn: grote dessins, gekke kleuren bij elkaar. Met als verrassende highlights gifgroen en chroomgeel. Maar als je het resultaat ziet..geweldig!

Ik heb het opnieuw in mijn oren geknoopt en probeer het mee te nemen naar de volgende quilt die op stapel staat: de Irish Circles van Karen Cunningham. Het wordt een BOM in de winkel, maar dan wel een begeleide BOM. Vandaag maakte ik een beginnetje, met blauwen als uitgangspunt. Maar gifgroen en chroomgeel gaat verder op zéker niet ontbreken :-)!

 I am still recovering from yesterday's day in the shop: Will came to give show and tell. I posted earlier about her (see Feburary 2014) and it was a big pleasure to see everybody enjoying it (and Will not in the least!). Her choice of color, design and value in her quilts is so special. She uses odd fabrics and a lot of green and yellow. And her comment is sometimes great: 'don't be too hard on yourself' and 'I lay a few fabrics on the floor and I can already see if it works'. 
Mission accomplished :-)!
You can learn a lot from looking at work from other people. 
I try to keep things in mind while starting this one: 'Irish Circles' by Karen Cunningham. We will have a group in the shop like a Block of the Month. My main color will be blue but green and yellow will absolutely be incorporated later!

12 opmerkingen:

betty prins zei

Ja, Elsbeth, het was fantastisch!!
En nu allemaal aan de groenen.., je cirkels worden mooi!
Wanneer denk je dat de bom start?

martine zei

Het was super leuk.
Heb genoten van al haar mooie quilts.

Karen zei

The blue background on the big star quilt is a beautiful color for the quilt.

Annelies zei

Wat leuk dat het zo 'n geslaagde dag was !!

Phyllis zei

Dat ziet er allemaal 'top ' uit, prachtige kleuren! Mooi patroon, jullie nieuwe bom.

KijkDaarIs zei

Haha helemaal leuk..we zijn allemaal zo geïnspireerd...wat was het gezellig hé...;0)
En de cirkels..ik vind het zo'n mooie quilt..en was ik eerst vast beraden om voor pastelletjes te gaan......twijfel ik daar nu wel weer over..!..;0)
Die Will toch..;0)))
Stort me eerst op de GONNEN !!!!!!
Werk ze vandaag..
( ik ga op zoektocht..je hoort het!!)
xxx

marianne zei

Het was inderdaad TOP.
En wat een mooi begin vd BOM !!!!

Elsbeth zei

We beginnen op 2 oktober, data staan op de website bij 'programma'. Groetjes Elsbeth

Sis Voorn zei

Bedankt voor je goede zorg !
Je was een super-paparazzi-vrouw ;-))

Ineke M zei

Oh Elsbeth, bedankt dat je dit fantastische idee kreeg en het ook nog uitgevoerd kreeg!! Wat een fantastische show hebben we gehad, met heel veel wijze lessen van een gedreven Will ! Had het nog wel een keer willen zien, groet en tot ziens

Ineke M zei

Oh Elsbeth, bedankt dat je dit fantastische idee kreeg en het ook nog uitgevoerd kreeg!! Wat een fantastische show hebben we gehad, met heel veel wijze lessen van een gedreven Will ! Had het nog wel een keer willen zien, groet en tot ziens

not so zen -quilts in Paris zei

Ik loop sinds vanmorgen weer in de tredmolen en moet allerlei vervelende klusjes opknappen terwijl m'n kop op knappen staat van quilts... MAARRR, nog een weekje en dan ....SMM! Tot gauw Elsbeth!!