donderdag 20 februari 2014

L'Aiguille-en-fête

Nog steeds kan ik vertellen over Parijs - hoeveel kun je zien in een paar dagen!
De show 'L'Aiguille-en-fête was één van de redenen om naar Parijs te gaan. Naast de vele stands zijn er altijd interessante tentoonstellingen.
Onderstaande twee foto's zijn van werk van Pascale Derivíere. Ze bewerkte oude foto's - ze vertellen op indringende wijze een verhaal. Ik was er stil van.
I can still go on to tell about Paris - so many things in just a few days. 
The show was one of the reasons to go to Paris. Besides the many boots, there are exhibitions.
Below work of Pascale Deriviere. She tells stories by stitching on pictures. Very impressive. 


Hoe vrolijk word je dan van dit werk! De quilts van Geeta Khandelwal, uit het boek dat uitgegeven is door Quiltmania. Zó anders dan wat wij hier kennen en maken, en met zo'n andere achtergrond. Geeta was zelf bij de tentoonstelling en vertelde dat het nog niet eenvoudig was deze quilts te kopen van de makers. Het zijn gebruikte quilts, gemaakt van kleding, en daardoor niet waardig om te verkopen. Wat een expressie!

These pictures are more joyful: the quilts of Geeta Khandelwal. They are published by Quiltmania in a gorgeous book - what a difference from our work and what a different background they have.
Geeta was at the exhibition and told us that it wasn't easy to obtain the quilts. Because they are used and made of clothing, they are not worthy to sell. I love the expression.


1 opmerking:

Berna zei

Bijzondere werken. Je moet er van houden. Maar je hebt zo te lezen een supertijd in Parijs.
Vrijdag weer werken? Misschien zie ik je dan nog.
Goed weekend.