zondag 8 juli 2012

Granny!

In februari kocht ik bolletjes wol...ik had het boekje van Cécile Franconie gekocht en was er helemaal weg van. Helaas lukte het me maar niet om granny's te maken. Dat lag niet aan het boekje hoor, maar de lagere school en de handwerklessen van juf Dorlas zijn ietsiepietsie te lang geleden ;-). 
Josephine zou het me leren, maar het kwam er maar niet van. Tot ik gisteren een goeie tip van Marlies kreeg: youtube tutorial! Beetje meeproberen, paar keer heen en terug (kan je met een filmpje wel doen, met Josephine wordt dat wat lastig, haha) en voilà, mijn granny is af! Naast het breiwerk van mijn handwerkmoeder lijkt het wel een vloerkleed, maar ja, dat moeten dan ook sleutelhangers worden...pff!!
Gaat er toch nog wat gebeuren met de bolletjes wol!! Dank Marlies!

In February I bought some wool and the crochet book of Cécile Franconie. I lóve the granny's but I could not find out how to do it. It's not the book, it's me..the lessons of mrs. Dorlas are too long ago ;-). Josephine was willing to teach me, but some how we did'nt get to it. Yesterday I got a good tip: Youtube tutorial! I practiced along with the video, rewinded a few times (not so easy to do with Josephine ofcourse, haha) and look, my first granny! In comparison with the knitting of my craftsmother it looks like a rug - but hey, those are keyholders! 
So...finally something is going to happen with the woolen balls!

8 opmerkingen:

Annelies zei

Je hebt het weer mee ! Veel plezier en fijne zondag.

Ineke Hulzebos zei

Veel plezier en fijne dag!

Josephine zei

You GO girl!

Anoniem zei

Leuk he youtube!!!haha.
Wat een schatigge kleurtjes heb je gebruikt.
Heb het blokje robbing peter to pay paul af.
Vond het nog wel lastig die ronde vormen.
Veel plezier met je granny's.
Groetjes van Marlies.

KijkDaarIs zei

och ..hemeltje ook al aan de haak..;0)
ik heb rondjes gehaakt..maar hoe ik die nu vierkant krijg??...zal ook eens spieken op youtube....
Fijne avond...(eh al uitgebouwd???)

quiltkwebbel zei

Mijn eerste ( van de post)quiltmania lag in de brievenbus.......Wat een práchtige quilt en zo mooi op de foto...súper! je zou er van naast je schoenen gaan lopen, gefeliciteerd Elsbeth.

Marina Fluit zei

Voor je het weet ben je verslaafd aan het haken van Granny's, heerlijk als tussendoortje en om overal heen mee te nemen, veel succes!
Groetjes
Marina Fluit

Guusje, zei

O wat wordt het mooi en als je het eenmaal doorhebt is het zo leuk om te doen.