Gisteren maakte ik verse tomatensoep. Terwijl ik aan het snijden was, realiseerde ik me dat ik deze soep al heel lang geleden heb leren maken op deze manier: van Käthi. Zij was de moeder van mijn vriendin Sandra - die ik na 30 jaar op miraculeuze manier teruggevonden heb. Ik zie me nog staan in hun keuken in Amsterdam, terwijl ze me uitlegde hoe zij de perfecte soep bereidde. Onlangs is ze overleden - ik heb mooie herinneringen aan haar.
Soep: uien en knoflook glazig fruiten, tomaten snijden. Die er bij doen in de pan, en Italiaanse kruiden, peper, zout en een schepje suiker toevoegen. De tomaten stukkoken. Dan komt de truc: De tomaten door een zeef wrijven. De prut die overblijft gooi je terug in de pan en je voegt nog zeker 500 ml water toe en eventueel een bouillon blokje. Opnieuw aan de kook brengen en na ca. 10 min opnieuw zeven.
Opdienen met een beetje crème fraîche of room. Hmmm!
I will translate later - no time now :-)
4 opmerkingen:
Mmmmm klinkt lekker!
lijkt mij heerlijk, misschien moet ik het een keertje uitproberen?
klinkt lekker, uitnodiging volgt??....;;))
Dit weekend gemaakt was heerlijk!
Een reactie posten