donderdag 31 december 2015

Laatste blogje van 2015!

Op deze laatste dag van 2015 wilde ik even zien hoe de 'Irish Circles' er uit gaat zien - ongeveer. Want mijn enthousiaste plannen om hem af te maken in deze vakantie waren zoals gewoonlijk iets te enthousiast. Ik heb er hard aan kunnen werken, dát wel. 
Maar ja, dan heb je spontane uitjes met dochters en vriendinnen - en dan ben ik meteen van mijn voorgenomen padje af! 
Hoewel mijn leven voornamelijk besteed wordt aan lapjes komt 
familie toch op de allereerste plaats :-)!

Irish Circles
Tot zover dus het resultaat en ik ben er hartstikke blij mee. Op de hoeken zijn de lapjes op keukenpapier gespeld, de rest is nagenoeg klaar, op een cirkel of vier na. En de randen ;-)...nah...dat zijn nog wel een paar uurtjes werk!

 2015 is productief geweest - met o.a. nieuwe patronen voor 'On my bucketlist of quilts' . 
In het nieuwe jaar staan een paar nieuwe gepland. 

'Marina'

Voor de winkel maakte ik 'Boeketje Sterren' van de serie 'Dutch Heritage'. Natuurlijk maak ik in 2016 de Quiltmania Mystery mee, die ontworpen is door Petra. 

Boeketje Sterren

Beginnersquilt 2015

In het nieuwe jaar staan weer verschillende cursussen gepland, 
waaronder de beginnerscursus begin februari (www.dutchquilts.com - tabje 'programma')
Ik heb er nu al zin in! 
We hebben in de vakantieperiode nieuwe verlichting gekregen in de winkel - prachtig is het geworden. Led-verlichting, dus minder warm en de stoffen zijn véél beter te zien. 
Fijne jaarwisseling, een productief en gezond 2016 gewenst en...tot de dinsdag de 5e!


zaterdag 12 december 2015

'Phoenix'




Leuke verrassing vandaag: een klant kwam met een door haar gemaakte versie van de 'Phoenix' (één van de door mij uitgegeven patronen). Het middenstuk heeft ze zelf ontworpen.
De quilt is bijna helemaal gemaakt van de stoffen uit de serie 'Dutch Heritage' - wat een beauty! Het is de eerste top die ik sinds het verschijnen van het patroon zie, wát leuk is dat!

maandag 7 december 2015

Cadeau-quilt


Lange tijd kon ik niets schrijven over de vorderingen van deze quilt omdat het een cadeau was voor mijn nichtje. Het begon met het kompas...want het thema moest 'reizen' zijn.
Een paar maanden lang heb ik allerlei stoffen verzameld: onder andere de wereldbol, treinkaartjes, meetlinten (afstanden ;-)), klokken, postzegels en handschriften (van naar huis gestuurde brieven en kaarten), de plattegrond van Barcelona en Parijs (hoe komt iemand er op om daar stof van te maken??) en fietsen (dit 'kind' is in Nederland geboren maar woont in het buitenland).


na het naaien kwam het dubbelen - op de huiskamervloer met hulp ;-)



doorstikken op de naaimachine


en proefslapen op het 'personeels'weekend, waar ik de afwerkbies er aan heb gezet.


Net op tijd klaar - want vandaag gaat de quilt met het 'kind' mee naar haar huis. Ze is er ontzettend blij mee gelukkig (pfoei...). Ik hoop dat ze er lang plezier van heeft en dat het ingenaaide muntje (dank voor de leuke tip Kris) alle geluk van de wereld geeft!


nagekomen bericht :-):